Tenzij u in de verlichtingsindustrie werkt, is het mogelijk dat u het verschil tussen buisvormige LED-verlichting en buisvormige TL-verlichting niet kunt zien. De buizen zelf lijken op het eerste gezicht op elkaar, maar er zijn grote verschillen tussen de twee soorten buizen. We gaan u een insiders look geven door de Energy Focus LED-buizen te vergelijken met TL-buizen.

De ‘Energy Focus’ LED-buisverlichting maakt gebruik van een aluminium ruggengraat, een polycarbonaatlens en hoogwaardige elektrische componenten die de allernieuwste functionaliteit mogelijk maken. Energy Focus’ LED-buizen zijn ontworpen met niet-gevaarlijke materialen die vrij zijn van lood, kwik en andere giftige componenten, waardoor deze buis veilig is voor iedereen in het onwaarschijnlijke geval dat de LED-buis zou breken.

DE VERSCHILLEN TUSSEN LED-BUISVERLICHTING EN TL-BUISVERLICHTING

Er is een  Lange levensduur voor Led TL verlichting

Energy Focus LED-buizen gaan veel langer mee dan traditionele TL-buizen. De huidige LED-specificatiemetingen geven aan dat onze LED’s meer dan 70.000 testuren kunnen doorstaan. Dit betekent dat een LED-buis zichzelf na verloop van tijd terugverdient. Energy Focus heeft vertrouwen in de lange levensduur van onze buisvormige producten en biedt een standaard garantie van 10 jaar op de meeste van onze LED-buizen.

Recycleerbaarheid

Energy Focus’ buizen zijn recyclebaar! Om goed te worden verwerkt voor recycling, moet u de buis demonteren. U kunt het aluminium en plastic afgeven bij uw lokale recyclingcentrum en de elektrische onderdelen bij een computer of e-cycling centrum. U kunt ook al uw buizen terugsturen naar Energy Focus, waar we ervoor zorgen dat ze op de juiste manier worden gerecycled.

Efficiëntie

Gemiddeld bedragen de kosten van het elektriciteitsverbruik 17% van het budget van een bedrijf. LED-verlichting kan met zijn efficiëntie de kosten drastisch verlagen. Zo heeft onze nieuwste T5HO Commercial LED Tube 26 Watt (W) en een vermogen van 3334 lumen (lm) nodig, wat zich vertaalt in ongeveer 130 lumen per Watt (lm/w)! Dat is veel licht voor zo’n laag wattage.

Installatie

Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om over te schakelen op LED-buizen! Door het aanbieden van de Intellitube® die gebruik maakt van een direct-fit installatiemodus (UL Type-A), maakt Energy Focus retrofitting LED-buizen die passen in uw huidige TL-armaturen die gebruik maken van voorschakelapparatuur. Ons meest voorkomende buizenaanbod maakt gebruik van onze direct-wire (UL Type-B) installatiemodus. Dit type installatie omzeilt de ballast, waardoor er geen extra wattage nodig is, en loopt de bedrading direct in de hoofdlijn via niet geshuntte lamphouders die de LED-buizen in het armatuur vergrendelen. Energy Focus biedt ook buisvormige LED-armaturen voor nieuwe installaties, die compatibel zijn met al onze T8 en T12 LED-buizen.

Kleurweergave

Het meest drastische verschil dat u zult merken bij een LED-licht is hoezeer het lijkt op natuurlijk zonlicht. Dit komt omdat alle kleurenspectrums in de LED-chips vertegenwoordigd zijn, waardoor het helderste wit wordt geproduceerd. Bovendien wordt elke afzonderlijke kleuruitgang naadloos gerepliceerd. De juiste verlichting kan helpen bij het verbeteren van de focus, de productiviteit en de algehele gezondheid en het welzijn.

TL-verlichting
TL-buisverlichting
Materialen

Tubulaire TL-verlichting kan worden gemaakt van glas, plastic, metaal en kwik. Kwik is een zeer gevaarlijk materiaal en kan gevaarlijk zijn voor iedereen in de omgeving, mocht de TL-buis breken. Aangezien sommige tl-buizen van glas zijn gemaakt, neemt de kans op het breken van de buis toe, inclusief het risico van blootstelling aan kwik.

Lange levensduur

Fluorescentiebuizen gaan 3 tot 5 jaar mee voordat er een vervanging nodig is, maar dat is absoluut afhankelijk van de ballast. Als de ballast uitvalt, zal ook de TL-buis het begeven. Als de TL-buizen beginnen te werken, worden ze zwart en beginnen ze zichtbaar te flikkeren, wat hoofdpijn en vermoeide ogen kan veroorzaken en vooral schadelijk kan zijn voor mensen met fotosensitieve epilepsie.

Recycleerbaarheid

Je moet nooit, maar dan ook nooit, een tl-buis in de recyclage of het afval stoppen. Fluorescentiebuizen worden gemaakt met kwik, dat zeer giftig is, wat betekent dat het niet kan worden gerecycled en niet op een stortplaats mag terechtkomen. U moet contact opnemen met een speciaal bedrijf dat zich bezighoudt met de verwijdering van gevaarlijke stoffen om de TL-buizen op de juiste manier af te voeren. Dit kan ongeveer $0,80 per buis kosten, en als u elke 3-5 jaar een heel magazijn doet, zijn deze kosten snel opgeteld.

Efficiëntie

Herinnert u zich nog de lumen per watt die de LED-buizen van Energy Focus kunnen produceren? Nou, TL-buizen kunnen slechts ongeveer 50-100 lumen per watt (lm/w) produceren. Dit komt omdat veel van de energie die wordt geproduceerd wordt verspild omdat het wordt omgezet in warmte in plaats van licht. LED-buizen blijven relatief koel, zodat de maximale hoeveelheid licht kan worden geproduceerd, terwijl er weinig tot geen verkwistende warmte wordt geproduceerd.